Plantning af hæk

Måske er du nybygger og skal have plantet hæk for første gang. Det kan også være at du har en gammel hæk, som skal skiftes ud med en ny. Uanset situationen så er vi med garanti den hjælp du har brug for.
Vi planter alle typer og størrelser af hække og sikrer at plantningen foregår korrekt.
Vi samarbejder med forskellige planteskoler og leverandører og kan derfor tilbyde fordelagtige priser på både små hækplanter samt veletablerede færdighække.

Hvornår skal hækken plantes?

Hække kan som udgangspunkt plantes hele året rundt. Vælger man at få plantet hæk i de varme sommermåneder er det dog vigtigt at de nye planter får masser af vand i den efterfølgende periode.
Vi anbefaler som udgangspunkt at der plantes hæk i perioden september-april.

Hvilken type hæk skal du vælge?

Udvalget af hækplanter er mange. Der findes løvfældende, stedsegrønne samt delvist stedsegrønne planter. De stedsegrønne hække bevarer bladene om vinteren. Løvfældende hække mister som udgangspunkt deres. Dog ser vi på f.eks. bøgehækken at den ikke nødvendigvis smider bladene, men at de visner og bliver brune.
Når det kommer til plantning af ny hæk oplever vi at der er klart størst efterspørgsel på Liguster og Bøg.

Hvordan skal hækken passes?

Når man har fået plantet en ny hæk, er der nogle ting man skal være opmærksomme på. Følgende råd vil sikre at du får en flot og kraftig hæk

 Hækplanterne skal vandes i tørre perioder.

 Sørg for at få lavet en græskant på begge sider af hækken, og hold jorden under hækken fri for ukrudt.

 Giv hækken gødning 1-2 gange pr. sæson. (Dog ikke det første år) Spørg lokal planteskole/havecenter til råds om dosering af gødningsproduktet.

 Klip hækken på begge sider 1-2 gange om året. Sørg for at hækken er bredere forneden end foroven. Toppen må også gerne studses let, hvis nødvendigt.

Kontakt os endelig for et tilbud på plantning af hæk. Hvis du har spørgsmål eller andet vi kan hjælpe med er du også meget velkommen til at tage kontakt til os.

 

Udfyld kontaktformular


  DET SIGER VORES KUNDER